dimarts, 1 de juliol del 2008

María y yo

Amb el llibre de Miguel Gallardo María y yo de Astiberri Ediciones enceto les recomanacions de còmics.


En Gallardo ens explica unes vacances en un apart hotel de les Canàries "Dorado beach" ple de turistes alemanys; unes vacances amb la seva filla María de 12 anys que és autista.
En Miguel Gallardo, un dels creadors d'en Makoki- personatge underground més important del còmic espanyol; ens sedueix amb el fons i la forma d'aquest llibre. Fa una descripció molt clara de les característiques d'aquests nens, de les reaccions de la gent, de la por que ens fa a tots el desconeixement de la realitat dels altres. María és diferent,... es clar; però tots en som de diferents... Fantàstica la seva descripció dels estereotips - una de les característiques d'aquests nens i nenes-, o quan vol que t'expliqui el que ha dinat! o ...
A l'epíleg del llibre Amaia Hervas Zúñiga psiquiatra infanto-juvenil ens diu:
"Un gran atractivo de este libro es que corrige muchos tópicos sobre los niños con autismo, un síndrome que se diagnostica cada vez con más frecuencia. María no es distante ni fría, sino emocional, afectuosa, más allá de las peculiaridades del transtorno que padece. Todo lo que María hace tiene un significado para ella. Nosotros también podemos hacer más feliz a María y a todos los niños como ella, sencillamente aceptándola tal cual es: única, como todos los demás."
Atentament
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...